İçeriğe geç

E-Fatura Hangi Durumlarda Kesilir

E-fatura kimlere kesilir?

E-faturalar yalnızca e-fatura mükelleflerine düzenlenebilir ve gönderilebilir. E-Arşiv Faturası, gönderici bir e-fatura ödeyicisi ve alıcı bir kağıt faturanın kullanıcısı veya son kullanıcısı olduğunda kullanılır. Kısaca: e-Arşiv faturaları, e-fatura kullanıcısı olmayanlara düzenlenir ve gönderilir.

E-fatura kimlere zorunlu 2024?

535 Sıra No’lu VUK Genel Tebliği ile 2023 yılında brüt cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin 01.07.2024 tarihinden itibaren elektronik faturaya geçmeleri zorunlu hale getirildi.

E-fatura şartları nelerdir?

Yayımlanan yeni tebliğde, e-belge sistemlerine geçiş şartları şöyle: 30 Aralık 2022 tarihinde yayımlanan yeni düzenlemeye göre; 2022 yılı brüt cirosu 3 milyon TL ve üzeri olanlar, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar e-faturaya, 1 Ocak 2024 tarihine kadar da e-defter uygulamasına geçiş işlemlerini tamamlamak zorunda.

E-fatura için ne kadar ciro gerekir?

E-faturaya geçiş için ciro limitleri ve tarihleri ​​nelerdir? Sektöre özgü yükümlülüklerin yanı sıra, 2022 yılında 3 milyon TL ve üzeri gelir elde eden tüm mükelleflerin 1 Temmuz 2023’te e-fatura uygulamasına geçmesi gerekiyor.

E-fatura nedir, kimler zorunlu?

E-ticaret kullanıcıları için e-fatura zorunluluğu var mı? Evet, 2024’teki geçiş koşullarının bir parçası olarak, yıllık cirosu üç milyonun üzerinde olan şirketlerin e-faturaya geçmesi gerekiyor. Cirosu üç milyonun altında olanlar ise gönüllü olarak e-faturaya geçebilir.

E-arşiv fatura ile e-fatura farkı nedir?

e-Fatura sisteminde faturalama işlemi Gelir İdaresi Başkanlığı sistemleri üzerinden yapılırken, e-Arşiv sisteminde sadece Gelir İdaresi Başkanlığı’na bildirim yapılmaktadır. Dileyen her kurum e-Fatura kullanmaya başlayabilir. Ancak e-Arşiv sistemine geçmek için öncelikle e-Fatura sistemine geçmek zorunludur.

1 Temmuz 2024’e-faturaya kimler geçecek?

Vergi Dairesi Başkanlığı (GİB) tarafından yayımlanan 509 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında; 2023 hesap döneminde brüt satış hasılatı 3 milyon TL ve üzeri olan tüm mükellefler, 1 Temmuz 2024 tarihine kadar e-fatura sistemine geçecek.

Kimler e-fatura mükellefi?

2022 veya müteakip hesap dönemlerinde brüt satış hasılatı (veya satışlardan elde edilen brüt işletme geliri) 3 milyon TL ve üzeri olan mükellefler. Kendi internet siteleri veya online satış platformları üzerinden ürün veya hizmet satışı yaparak 500.000 TL ve üzeri brüt satış hasılatı elde eden mükellefler.

E-faturaya geçmemenin cezası nedir?

E-faturaya geçilmemesi durumunda uygulanacak cezalar şunlardır: Fatura başına ceza: E-faturaya geçmeyen şirketler, düzenlenmeyen veya alınmayan her fatura için bir ceza ile karşı karşıya kalacaktır. 2024 yılından itibaren bu ceza fatura başına 3 olacaktır.

E-fatura limiti ne kadar?

2024’te E-Fatura Düzenleme ve Düzenleme Limiti 2024’te e-fatura düzenleme ve düzenleme limiti 6.900 TL olarak açıklandı. Bedeli 6.900 TL’nin altında olsa bile, talep edilmesi halinde malın satıcısı veya işi yapan kişi tarafından fatura düzenlenmesi zorunludur. 2025 yılı için bu değerler belirlendiğinde yazımızda güncellenecektir.

2024’te kimler e-deftere geçmek zorunda?

2025 yılı için e-defter geçiş limitleri henüz açıklanmadı. Duyuru yapılır yapılmaz yeni limitleri bu yazımızda sizlerle paylaşacağız. Sektör fark etmeksizin 2023 yılında brüt cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan tüm mükellefler 1 Temmuz 2024’te e-fatura ve e-arşiv’e geçti.

Firmalar neden e-fatura mükellefi olur?

E-fatura mükellefi olmak için gereken şartlar nelerdir? E-faturanın zorunlu olduğu sektörler hariç; 2021 yılında 4 milyon TL, 2022 ve müteakip hesap dönemlerinde ise 3 milyon TL ve üzeri ciroya sahip olan şirketler için e-fatura mükellefiyet yükümlülüğü bulunmaktadır.

E-fatura kesmek zorunlu mu?

“Kağıt fatura geçerli değildir…” ifadesi kaldırıldı. Bu durumda, “Elektronik fatura uygulamasına dahil edilen mükelleflerin elektronik fatura uygulamasına kayıtlı diğer mükelleflere düzenledikleri faturalar elektronik fatura olmalıdır.” ifadesi kaldırıldı.

2024’e-arşiv fatura limiti ne kadar?

2024 yılında zorunlu fatura düzenleme limiti 6’dır.

1 Temmuz 2024 itibariyle geriye dönük fatura kesilir mi?

Vergi Dairesi Başkanlığı’nın 22 Mayıs 2024 tarihli duyurusu ile 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geriye dönük olarak e-fatura, e-arşiv ve e-makbuz uygulamasına geçen serbest meslek erbabına kesilen faturalar için 2024 takvim yılı için 1 milyon 700 bin TL tutarında özel usulsüzlük cezası uygulanabileceği bildirildi.

Kimler e-fatura mükellefidir?

2022 veya müteakip hesap dönemlerinde brüt satış hasılatı (veya satışlardan elde edilen brüt işletme geliri) 3 milyon TL ve üzeri olan mükellefler. Kendi internet siteleri veya online satış platformları üzerinden ürün veya hizmet satışı yaparak 500.000 TL ve üzeri brüt satış hasılatı elde eden mükellefler.

2024 yılında e-deftere kimler geçecek?

2023 yılında sektör ayrımı yapılmaksızın brüt cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan tüm mükellefler 1 Temmuz 2024 itibarıyla e-fatura ve e-arşiv uygulamasına geçecek.

Kimler e-fatura düzenler?

Anonim şirket, limited şirket, gerçek kişi şirket ve şahıs şirketi statüsünde olan mükellefler elektronik fatura uygulamasından yararlanabilecekler.

E-fatura mükellefi olmayan birine e-fatura kesilir mi?

Soru 14) E-fatura uygulamasına kayıtlı olmayan birine e-fatura düzenlenebilir mi? E-faturalar yalnızca e-faturada tanımlanan kullanıcılar adına düzenlenmelidir. Bu nedenle sisteme kayıtlı olmayan bir mükellef adına e-fatura düzenlenmesi mümkün değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Grup Yapan Escort